Teit Sort Uldum

Psykoterapeut og stresscoach

Vær mindful i hverdagen

Bevidst nærvær kan opnås på mange andre måder end ved meditation. Især hvis du er meget stresset og ikke er i træning med meditation, kan det være bedre at starte med at træne dig i at være tilstedeværende i naturen eller ved at foretage enkle hverdagsting.

Jeg har eksempelvis ofte benyttet af noget så simpelt og usexet som at stryge når mit nervesystem har trængt til ro. Det er startet ved at jeg ubevidst har søgt den aktivitet nogle gange og pludselig en dag, slog det mig at det hjalp mig til at komme ned i gear.

Bo Bedre som afstresning

Noget jeg ofte har benyttet mig af, er at købe Billed Bladet og sidde i toget eller hjemme i sofaen og slappe af med det. Det særlige ved Billed Bladet er, at jeg som barn har siddet i ugevis (sammenlagt) og læst i min mormors Billed Blade og fundet den særlige indre ro, som jeg kun kunne opnå i min mormor og morfars stuer. Deres stue findes ikke længere, men den stemning jeg kom i under mine besøg hos dem, kan jeg til dels genskabe ved at læse Billed Bladet.

Dog er der sket det med mig igennem årerne at jeg interesserer mig mindre for kendte og kongelige og mere for boligindretning, så med tiden er det mere boligmagasiner jeg læser eller bøger om haver – en ny passion jeg har fået efter at have fået egen jord at få noget til at gro i. Apropos er det at bevæge sig rundt i sin have og nyde de små planter der pibler op, der hvor man har sået nogle frø med skønne planter er en sand fornøjelse og kan i den grad bringe vores nervesystem i ro.

 

Udgivet den 05. januar 2022 kl. 15:36 i kategorien Om mindfulness