Teit Sort Uldum

Psykoterapeut og stresscoach

Parterapi

Hvis I som par er udfordret i jeres relation, eller I er kommet for langt væk fra hinanden, sådan at gnisten og nærværet er forsvundet, er parterapi en god løsning.

Når jeg har par i terapi, opfordrer jeg ofte til, at parret på skift fortæller om, hvad de hver især ser som forholdets udfordringer. Men inden udfordringerne kommer til at fylde det hele, vælger jeg ofte at starte med at åbne op for, hvad parret faldt for hos hinanden. Hvor og hvordan opstod den første gnist?

Alt for mange par ender i at tage hinanden for givet, glemmer at prioritere deres parforhold, eller noget helt 3. Der kan være mange andre udfordringer i et forhold.

Jeg havde min første parterapi i 1992 og har løbende haft par i terapi, selvom det som sådan ikke er noget jeg reklamerer med. Det er til gengæld en meget stor glæde, at se hvordan langt de fleste par får en langt bedre kontakt igennem en styret proces, hvor de guides til at tale og lytte på skift.

En mulighed er også, at et forældrepar sammen går i terapi for at arbejde med en fælles problemstilling, for eksempel hvis I har et barn, som er syg eller er stoppet med at trække vejret. Alt for mange par mister nærværet og gnisten i forholdet, når der er udfordringer med børnene. Det kan også være helbredsmæssige problemer som står i vejen for den ægteskabelige lykke.

Jeg ser frem til at hjælpe endnu flere par til at finde frem til lige præcis de behov, ønsker og løsninger, som er rigtige for jer.

Da jeg selv har gået i parterapi i flere af mine tidligere parforhold, ved jeg hvor stor en overvindelse det kan være, men også hvilken stor forskel en session med en parterapeut kan have.